Отворена финансијска понуда за Студио Б

19. авг. 2015.

Шифра поступка: JP 50/15

Дана 19.08.2015. године одржана је седница Комисије за спровођење поступка јавног прикупљања понуда са јавним надметањем ради продаје капитала субјекта приватизације Јавно предузеће „Студио Б“ Београд, на којој је отворена Понуда јединог учесника у поступку чија је Пријава за учешће одобрена од стране Комисије.

 

Комисија је констатовала да је понуда предузећа „Максим медија“ д.о.о. из Београда  достављена у складу са Уредбом о условима, поступку и начину продаје капитала и имовине методом јавног прикупљања понуда са јавним надметањем („Сл. гласник РС“ бр. 122/14 и 61/15) и Упутством за понуђаче и прогласила учесника предузеће „Максим медија“ д.о.о. Београд  Купцем 100% капитала који Град Београд има у субјекту приватизације Јавно предузеће „Студио Б“ Београд

 

Почетна цена капитала који је предмет продаје износила је  528.626 евра, а својом понудом учесник „Максим медија“ д.о.о. из Београда обавезао се да плати 530.000 евра у готовом, ради куповине 100% капитала који Град Београд има у субјекту приватизације Јавно предузеће „Студио Б“ Београд.

 

Пре закључења уговора о продаји капитала, са проглашеним купцим, Агенција за приватизацију је у обавези да, у складу са Законом о приватизацији и Уредбом о условима, поступку и начину продаје капитала и имовине методом јавног прикупљања понуда са јавним надметањем, затражи мишљење од  Министарства финансија - Управа за спречавање прања новца о непостојању сметњи на страни купца за закључења Уговора.

 

Такође, пре закључења уговора, у складу са Протоколом о сарадњи, закљученим између Агенције за приватизацију и Регулаторног тела за електронске медије од 27.05.2015. године, Агенција за приватизацију је у обавези да затражи мишљење од Регулаторног тела за електронске медије, о постојању односно непостојању стања којим се нарушава медијски плурализам од стране проглашених купаца.

 

Тек након добијања позитивних мишљења Министарства финансија - Управа за спречавање прања новца и Регулаторног тела за електронске медија о непостојању сметњи за закључивање уговора, Агенција за приватизацију ће са проглашеним купцем закључити Уговоре о продаји капитала.

Видео

Галерија

СТУДИО Б ЈП
Контрола

Јавно радиодифузно предузеће СТУДИО Б

Локација:

Београд

Делатност:

Производња и емитовање телевизијског програма

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива