ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ,,ТЕЛЕКОМ СРБИЈА" ТРАНСПАРЕНТАН И У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ

07. јул. 2015.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА  НЕОБАВЕЗУЈУЋЕ ПОНУДЕ ЗА ПРОДАЈУ КАПИТАЛА ,,ТЕЛЕКОМА СРБИЈА“ ТРАНСПАРЕНТАН И У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ 

Београд, 07.07.2015. године

Поводом саопштења Демократске странке о приватизацији „Телекома Србија“, у којем је изнет низ произвољних и неутемељених тврдњи, а којe jе објављенo у медијима, Агенција за приватизацију саопштава да је у складу са одлуком Владе Републике Србије, расписала Јавни позив за прикупљање необавезујућих понуда за учешће у поступку продаје капитала привредног друштва „Телекома Србија“ ад Београд, продајом акција у власништву Републике Србије. Треба истаћи да је услове Јавног позива припремио приватизациони саветник - француска консултантска компанија „Лазард“, која је изабрана на међународном тендеру, а не Агенција за приватизацију. 

Прва фаза поступка приватизације „Телекома Србија“ треба да покаже које су компаније заинтересоване за приватизацију и колико су спремне да понуде за пакет акција који је предмет продаје. Пошто комисија за спровођење поступка утврди листу подносилаца понуда, Агенција за приватизацију ће у складу са Уредбом о условима, поступку и начину спровођења продаје капитала великих субјеката приватизације, методом јавног прикупљања понуда, позвати одабране понуђаче да учествују у другој фази поступка.

Агенција за приватизацију наглашава да се процедура Јавног позива за приватизацију „Телекома Србија“ спроводи у складу са важећим законима и подзаконским актима, у потпуности транспарентно и у складу са свим професионалним правилима. Треба истаћи да поступак приватизације „Телекома Србија“ води приватизациони саветник - компанија „Лазард“, која је изабрана на међународном тендеру, а да Агенција за приватизацију у овом процесу пружа стручно-техничку подршку. 

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива