Обавештење потенцијалним инвеститорима

04. нов. 2014.

Поштовани,


Захваљујемо се на исказаном интересовању и достављеном писму о заинтересованости за учествовање у поступку приватизације преосталог друштвеног и јавног капитала/имовине у субјектима приватизације.

Како су истекли рокови за достављање писама о заинтересованости, Агенција је на основу исказаног интересовања инвеститора и пословне одрживости конкретног субјекта приватизације предложила модел, метод и мере за даље спровођење поступка приватизацију за оне субјекте код којих је пословање оцењено као одрживо. Министарство привреде ће за ове субјекте приватизацију до 01.12.2014. године донети одлуке о моделу, методу и мерама за припрему и растерећење субјеката приватизације.

Након доношења одлука о моделу и методу приватизацију од стране Министарства привреде, Агенција за приватизацију ће у циљу спровођења поступка приватизације за сваки субјекат приватизацију објавити Јавни позив за продају капитала односно имовине или Јавни позив за избор стратешког партнера, зависно од опредељеног модела приватизације. Јавни позив ће садржати све релевантне податке укључујући почетну цену и рокове за учествовање у поступку приватизацију. Јавни позив биће објављен најмање у једном дневном високотиражном листу који се дистрибуира на целој територији Републике Србије као и на на интернет страници Агенције.

Агенција за приватизацију ће Вас обавестити путем електронске поште о објављеном Јавном позиву за субјекат приватизације за који сте исказали интересовање подношењем писма о заинтересованости, како би могли да учествујете у даљем поступку приватизацију.

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива