Beneton kupio Nitexna na javnom nadmetanju

13. мај. 2011.
Na današnjem javnom nadmetanju za kupovinu nepokretne imovine preduzeća Nitex iz Niša, jedini zainteresovani ponuđač bila je italijanska kompanija Beneton, koja je prihvatila početnu cenu od 3.017.515 evra.
 
U skladu sa ranije potpisanim Memorandumom o razumevanju, Beneton će u narednom periodu zaposliti 2.700 radnika, investirati 43 miliona evra, dok je planiran godišnji promet od čak 72 miliona evra.
 
Ovu investiciju snažno su podržali i Vlada Republike Srbije, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i grad Niš, koji će kroz stimulacije za zapošljavanje, obuke za zaposlene, administrativnu i infrastrukturnu podršku, omogućiti Benetonu nesmetano poslovanje.
 
„Dolazak giganta poput Benetona u Niš je nastavak prakse sklapanja strateških partnerstvima sa velikim svetskim kompanija, poput Fijata, Jure, Panasonika ili Falkea. Sve je manje klasičnih privatizacija aukcijama i tenderima, te Agencija stalno traži nove načine ulaganja u postojećim zakonskim okvirima, gde se prodaja imovine iz restrukturiranja ili stečaja pokazala se kao veoma efikasan model.
 
Prioritet Agencije za privatizaciju u ovom trenutku nije više punjenje budžeta, već  upošljavanje što je moguće više proizvodnih kapaciteta u Srbiji i zapošljavanje što većeg broja radnika, obezbeđujući sigurne investicije i respektabilne partnere koji su zainteresovani da dugoročno razvijaju proizvodnju.
 
Mogu sa sigurnošću da kažem da nas u skorije vreme očekuje još sličnih uspeha, jer smo konstantno u pregovorima sa nekoliko velikih svetskih kompanija oko njihovog dolaska u Srbiju.“ – istakao je Vladislav Cvetković, direktor Agencije za privatizaciju.
НИТЕКС ДОО НИШ - У СТЕЧАЈУ
Стечај

ИНДУСТРИЈА ТЕКСТИЛА - НИТЕКС ДОО НИШ/НИТЕКС РАТКО ПАВЛОВИЋ

Локација:

Ниш (Пантелеј

Делатност:

Припрема и предење текстилних влакана

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива