Istekao rok za dostavljanje indikativnih ponuda za Galeniku

30. апр. 2010.
Na osnovu javnog poziva za dostavljanje indikativnih ponuda u vezi sa privatizacijom Galenike a.d, Beograd, rok za podnošenje pisanog zahteva za otkup informacionog paketa je bio 09.04.2010. godine. Do isteka ovog roka, pisani zahtev za otkup informacionog paketa podnela su četiri zainteresovana investitora, koji su otkupili dokumentaciju, i to:

1. Astra Zeneca Limited, Velika Britanija, peti najveći proizvođač farmaceutskih proizvoda na svetu
2. Alapis SA, Grčka, jedan od najvećih farmaceutskih proizvođača u Grčkoj
3. Surya Pharmaceutical Limited, Indija, značajan indijski proizvođač farmaceutskih proizvoda
4. RPG Partners Limited, Kipar, investicioni fond deo Bakala Crossroads Investment Group, osnovan za ulaganja u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Rok za dostavljanje indikativnih ponuda za Galeniku a.d. Beograd je istekao 30.04.2010. godine u 15h i do tog roka indikativne ponude su poslali poštom, u skladu sa Uputstvom za zainteresovane investitore, sledeći ponuđači:

1. Surya Pharmaceutical Limited, Indija i
2. RPG Partners Limited, Kipar.

Nakon analize indikativnih ponuda dostavljenih od strane ponuđača, Agencija za privatizaciju će u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, uputiti predlog Vladi Republike Srbije o daljim aktivnostima u vezi sa postupkom privatizacije Galenike.

Галеника ад
Акционарски фонд

АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО ГАЛЕНИКА ЗА ПРОИЗВОДЊУ ЛЕКОВА, ДЕНТАЛА, АНТИБИОТИКА, ФАРМАЦЕУТСКИХ СИРОВИНА, ПАРАФАРМАЦЕУТИКЕ, ВЕТЕРИНАРСКИХ ПРОИЗВОДА И АДИТИВА БЕОГРАД (ЗЕМУН)

Локација:

Београд

Делатност:

Производња фармацеутских препарата

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива