Potpisan Ugovor o prodaji za IP "PROSVETA" a.d. Beograd

25. јун. 2009.
Potpisan Ugovor o prodaji za IP "PROSVETA" a.d. Beograd


Agencija za privatizaciju je, 25. juna 2009. godine, potpisala Ugovor o prodaji 70% društvenog kapitala, što čini 69,47% ukupnog registrovanog kapitala Izdavačkog preduzeća "Prosveta" a.d. Beograd, sa drugorangiranim ponuđačem – Preduzeće za izdavaštvo, trgovinu i marketing "MEDIA II" d.o.o. Beograd.

Osnovni elementi Ugovora o prodaji su:
  1. Prodajna cena u iznosu od 3.200.000,00 EUR sa plaćanjem u šest godišnjih rata,
  2. Investicioni program u vrednosti od 200.000,00 EUR u periodu od dve godine,
  3. Kupac je, uz bezuslovno prihvatanje minimalnih obaveza iz Socijalnog programa, prihvatio i dodatne elemente Socijalnog programa.

Ponude za kupovinu 70% drušvenog kapitala podnela su dva Ponuđača. Tenderska komisija je jednoglasno odobrila rezultate tendera i prihvatila tender listu:
  1. Konzorcijum "ZE SING" koji čine Univerzitet Singidunum iz Beograda i Preduzeće za trgovinu, usluge i izdavaštvo "Zepter Book World" d.o.o. Beograd
  2. Preduzeće za izdavaštvo, trgovinu i marketing "MEDIA II" d.o.o. Beograd.

Kako prvorangirani Ponuđač nije potpisao Ugovor o prodaji u zakonom propisanom roku, koji je istekao 11.05.2009. godine, Agencija za privatizaciju je, 12.05.2009. godine, pozvala drugorangiranog Ponuđača na pregovore – Preduzeće za izdavaštvo, trgovinu i marketing "MEDIA II" d.o.o. Beograd sa kojim je u zakonskom roku potpisala Ugovor o prodaji 70% društvenog kapitala, što čini 69,47% ukupnog registrovanog kapitala Izdavačkog preduzeća "Prosveta" a.d. Beograd.
ПРОСВЕТА
Стечај

ИЗДАВАЧКО ПРЕДУЗЕЋЕ ПРОСВЕТА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, БЕОГРАД (СТАРИ ГРАД)

Локација:

Београд

Делатност:

Издавање књига

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива