Prvorangirani ponuđač nije potpisao Kupoprodajni ugovor za IP "PROSVETA" a.d. Beograd

12. мај. 2009.
Rok za potpisivanje Kupoprodajnog ugovora za prodaju 70% društvenog kapitala Izdavačkog preduzeća "Prosveta" a.d Beograd, sa prvorangiranim Ponuđačem, istekao je 11.05.2009. godine.

Nakon isteka roka od 30 dana za pregovore sa prvorangiranim ponuđačem –konzorcijumom "ZE SING" iz Beograda koji čine Univerzitet Singidunum, Beograd i Zepter Book World d.o.o. Beograd – Agencija za privatizaciju je u skladu sa članom 22 stav 2 Uredbe o prodaji kapitala i imovine javnim tenderom, a na zahtev ovog ponuđača, produžila rok za pregovore za dodatnih 15 dana. Nakon okončanih pregovora u kojima je Agencija za privatizaciju, pregovarajući u dobroj veri, prihvatila sve zahteve ovog ponuđača koji se odnose na odredbe kupoprodajnog ugovora, prvorangirani ponuđač je bio pozvan da pristupi potpisivanju Ugovora o prodaji na dan 11.05.2009. godine, kada je isticao i zakonski rok za potpisivanje ugovora. Međutim, prvorangirani ponuđač nije pristupio potpisivanju Ugovora o prodaji u zakazanom terminu, uz obrazloženje da je neprihvatljiva odredba Ugovora po kojoj je izuzeta mogućnost raspolaganja knjižarom Geca Kon u Knez Mihailovoj 12.

Agencija za privatizaciju nije prihvatila ovaj zahtev ponuđača imajući u vidu da je zaštita knjižare Geca Kon u Knez Mihailovoj 12 definisana i Javnim pozivom i Odlukom Vlade Republike Srbije, sa čim su bili upoznati svi učesnici na tenderu u trenutku podnošenja ponude.

Agencija za privatizaciju će, kao pravnu posledicu nepotpisivanja Ugovora o prodaji, naplatiti iznos Licitacione garancije prvorangiranom ponuđaču.

Takođe, kako prvorangirani Ponudjač nije potpisao Ugovor o prodaji u zakonom propisanom roku, Agencija za privatizaciju će, shodno članu 30 Zakona o privatizaciji, članu 24 Uredbe o prodaji kapitala i imovine javnim tenderom, pozvati drugorangiranog Ponuđača na pregovore – Preduzeće za izdavaštvo, trgovinu i marketing MEDIA II d.o.o. Beograd.
ПРОСВЕТА
Стечај

ИЗДАВАЧКО ПРЕДУЗЕЋЕ ПРОСВЕТА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, БЕОГРАД (СТАРИ ГРАД)

Локација:

Београд

Делатност:

Издавање књига

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива