Kupac odustao od kupovine IMT-a

15. мај. 2008.
Konzorcijum HASS-SIP poslao je danas obaveštenje Agenciji za privatizaciju o odustajanju od tendera za kupovinu društvenog kapitala preduzeća "Industrija mašina i traktora" - IMT ad Beograd, u restrukturiranju.

Kako se navodi u obaveštenju, banke sa kojima je konzorcijum HASS-SIP imao dogovor o finansiranju donele su odluku da u ovom trenutku zaustave svoje investicije u Srbiji. Iz navedenog razloga ovaj konzorcijum nije mogao da obezbedi finansijska sredstva na ime garancije za plaćanje kupoprodajne cene ni u naknadno odobrenom roku od 5 radnih dana, koji je danas istekao.

Shodno članu 24. Uredbe o prodaji kapitala i imovine javnim tenderom, Agencija će u najkraćem roku raskinuti ugovor sa konzorcijumom HASS-SIP i pozvati drugorangiranog ponuđača na tenderu da potpiše Ugovor. Drugorangirani na tenderu je konzorcijum koji čine "Neverfield Limited" Britanska Devičanska Ostrva i "Pol-Mot Warfarma" S.A., Poljska, koji je ponudio prodajnu cenu u iznosu od 109.300.000 evra i investiciono ulaganje u visini od 13 miliona evra.

Agencija za privatizaciju je 11. aprila potpisala ugovor o prodaji 100% društvenog kapitala, odnosno 94.5% ukupnog registrovanog kapitala privrednog društva "Industrija mašina i traktora" a.d. Beograd – u restrukturiranju sa prvorangiranim ponuđačem na tenderu, konzorcijumom HASS-SIP koji čine: Home Art & Sales Services AG, Švajcarska i "SIP" Strojna industrija dd, Slovenija. Osnovni elementi Ugovora su prodajna cena u iznosu od 121.111.111 evra i investicioni program u vrednosti od 10.270.000 evra.
Стечај

ИНДУСТРИЈА МАШИНА И ТРАКТОРА АД БЕОГРАД

Локација:

Београд

Делатност:

Производња машина за пољопривреду и шумарство

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива