Zobnatica ponovo na aukciji

24. апр. 2008.
Dana 11.04.2008. godine u prostorijama Agencije za privatizaciju u Beogradu, održana je aukcijska prodaja kapitala AD "Zobnatica" Bačka Topola na kojoj za kupca kapitala navedenog subjekta privatizacije proglašena gospođa Nada Božić iz Zemuna. Ukupna ostvarena prodajna cena iznosila je 1.660.000.000 dinara.

Saglasno stavu 3.1. Ugovora, kupac se obavezao da u roku od osam dana od dana održavanja aukcije uplati prvu ratu koja iznosi 1/6 kupoprodajne cene. Dana 21.04.2008. godine na račun Agencije za privatizaciju nije uplaćena prva rata prodajne cene od strane kupca gospođe Nade Božić. Stavom 2.1. Ugovora predviđeno je da Ugovor stupa na snagu danom uplate kupoprodajne cene u skladu sa klauzulom 3. stav 3.1.

Shodno navedenom, kako Ugovor o prodaji kapitala nije stupio na snagu, zbog neplaćanja prodajne cene u predviđenom roku, Agencija za privatizaciju je pozvala drugoplasiranog učesnika, konzorcijum fizičkih lica (Vladimir Šešlija, Borislav Šešlija i Srđan Šević), da 23. aprila potpiše kupoprodajni ugovor. S obzirom da drugorangirani ponuđač nije pristupio zaključenju ugovora, aukcija za prodaju kapitala subjekta privatizacije AD "Zobnatica" Bačka Palanka će se ponoviti pod istim uslovima, saglasno članu 48. Uredbe o prodaji kapitala i imovine javnom aukcijom ("Službeni glasnik RS", br. 52/05 i 91/07).
Акционарски фонд

АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО ЗА ПОЉОПРИВРЕДНУ ПРОИЗВОДЊУ ЗОБНАТИЦА БАЧКА ТОПОЛА

Локација:

Бачка Топола

Делатност:

Гајење жита (осим пиринча), легуминоза и уљарица

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива