Potpisan Ugovor o prodaji 94.5% ukupnog registrovanog kapitala privrednog društva "Industrija mašina i traktora" a.d. Beograd - u restrukturiranju

10. апр. 2008.
Predstavnici Agencije za privatizaciju su sa ovlašćenim predstavnicima prvorangiranog ponuđača, Konzorcijumom "HASS-SIP" koji čine: "Home Art & Sales Services" AG, Švajcarska i "SIP Strojna industrija" DD, Slovenija, potpisali dana 10. aprila 2008. godine Ugovor o prodaji 100% društvenog kapitala, odnosno 94,5% ukupnog registrovanog kapitala privrednog društva "Industrija mašina i traktora" a.d. Beograd - u restrukturiranju.

Osnovni elementi Ugovora su sledeći:

  1. Prodajna cena u iznosu od EUR 121.111.111,00;
  2. Investicioni program u vrednosti od EUR 10.270.000,00;
  3. Kupac je uz bezuslovno prihvatanje minimalnih obaveza iz socijalnog programa, prihvatio i određene dodatne elemente socijalnog programa.

Na javnom tenderu za privredno društvo "Industrija mašina i traktora" a.d. Beograd - u restrukturiranju, koji je objavljen dana 16. jula 2007. godine, dostavljene su tri ponude od strane sledećih ponuđača:

  • Konzorcijum "HASS-SIP" koji čine: "Home Art & Sales Services" AG, Švajcarska i "SIP Strojna industrija" DD, Slovenija;
  • Konzorcijum koji čine: "Neverfield Limited", Britanska Devičanska Ostrva i "Pol-Mot Warfarma" SA, Poljska;
  • Konzorcijum "Agri investments" koji čine: "MPC Properties" d.o.o. Beograd, Srbija i "Adriano Corsi" SpA, Italija.

Na drugoj sednici Tenderske komisije, koja je obrazovana rešenjem Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije, radi praćenja sprovođenja javnog tendera za prodaju 94,5% ukupnog registrovanog kapitala privrednog društva "Industrija mašina i traktora" a.d. Beograd - u restrukturiranju, održanoj dana 04. februara 2008. godine, Tenderska komisija je odobrila rezultate tendera i donela Odluku kojom je Konzorcijum "HASS-SIP" koji čine: "Home Art & Sales Services" AG, Švajcarska i "SIP Strojna industrija" DD, Slovenija proglašen za prvorangiranog, Konzorcijum koji čine: "Neverfield Limited", Britanska Devičanska Ostrva i "Pol-Mot Warfarma" SA, Poljska proglašen je za drugorangiranog ponuđača, dok je Konzorcijum "Agri investments" koji čine: "MPC Properties" d.o.o. Beograd, Srbija i "Adriano Corsi" SpA, Italija proglašen za trećerangiranog ponuđača.
ИНДУСТРИЈА МОТОРА РАКОВИЦА АД
Стечај

Индустрија мотора Раковица ад Београд

Локација:

Београд

Делатност:

Производња моторних возила

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива