Održana prva sednica tenderske komisije za AD za proizvodnju građevinske keramike "KERAMIKA" Mladenovac

26. апр. 2007.
Prva sednica Tenderske komisije, koja prati sprovođenje javnog tendera radi prodaje 252.049 akcija nominalne vrednosti 600,00 dinara od čega je 211.932 akcija u vlasništvu Akcijskog fonda i 40.117 akcija u vlasništvu PIO fonda, što predstavlja 62,828% ukupnog kapitala privrednog društva AD za proizvodnju građevinske keramike "Keramika" Mladenovac započeta je dana 10. aprila 2007. godine. Javno otvaranje ponuda za kupovinu kapitala privrednog društva AD za proizvodnju građevinske keramike "Keramika" Mladenovac okončano je dana 26. aprila 2007. godine.

Tenderska komisija je zasedala u sledećem sastavu:

a) Predsednik
• g-đa Dragica Gladović, rukovodilac grupe u Ministarstvu privrede, kao predstavnik iz reda republičkih organa,

b) Zamenik predsednika
• g. Milorad Ostojić, pomoćnik generalnog direktora A.D. za proizvodnju građevinske keramike "KERAMIKA", Mladenovac kao predstavnik subjekta privatizacije

c) članovi Tenderske komisije :
• g. Dragoslav Petković, savetnik u Sektoru rudarstva i geologije u Ministarstvu rudarstva i energetike, kao predstavnik iz reda republičkih organa, član Tenderske komisije;
• dr. Snežana Tripković, član Opštinskog veća opštine Mladenovac zadužen za privredu i ekologiju, kao predstavnik lokalne samouprave prema sedištu subjekta privatizacije, član Tenderske komisije;
• g. Ljubiša Urošević, kao zajednički predstavnik reprezentativnih sindikata subjekta privatizacije, član Tenderske komisije.

U roku definisanom u Javnom pozivu, izvršeno je četiri otkupa tenderske dokumentacije od strane:
• "Sanitec Corporation" Finska,
• "Cobest" a.d., Mladenovac, Republika Srbija
• "Luka Beograd" a.d. Beograd, Republika Srbija
• "De Luca" d.o.o. Beograd, Republika Srbija.

Do Krajnjeg roka za podnošenje ponuda, 02. aprila 2007. godine, podneta je jedna ponuda i to Konzorcijuma pravnih lica: "COBEST" a.d. Mladenovac, "AUTOSRBIJA" a.d. Beograd, "SRBIJAPROJEKT" a.d. Beograd i "AGROCOOP" a.d. Novi Sad.

Na osnovu izvršene analize kvalifikacione dokumentacije i mišljenja savetnika Agencije za privatizaciju, Tenderska komisija je utvrdila da jedini ponuđač ispunjava uslove iz Javnog poziva za kupovinu 62,828% ukupnog kapitala privrednog društva AD za proizvodnju građevinske keramike "Keramika" Mladenovac.

Finansijski i pravni savetnici Agencije za privatizaciju će u roku od najviše 30 dana od dana otvaranja izvršiti ocenu dostavljene i otvorene ponude jedinog ponuđača, koja će biti prezentovana na narednoj sednici Tenderske komisije.
Архива

АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО ЗА ПРОИЗВОДЊУ ГРАЂЕВИНСКЕ КЕРАМИКЕ КЕРАМИКА МЛАДЕНОВАЦ - У СТЕЧАЈУ

Локација:

Младеновац

Делатност:

Производња санитарних керамичких производа

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива