Održana prva sednica tenderske komisije za DP "VALJEVO PUT", Valjevo

10. апр. 2007.
Prva sednica Tenderske komisije koja prati sprovođenje javnog tendera radi prodaje 70% društvenog kapitala Društvenog preduzeća za izgradnju i održavanje objekata niskogradnje "VALJEVO PUT" Valjevo, što predstavlja 68,13% ukupnog registrovanog kapitala subjekta privatizacije, otpočela je dana 30. marta 2007. godine. Nastavak Prve sednice i konačno javno otvaranje ponuda za kupovinu kapitala DP "VALJEVO PUT", Valjevo obavljeno je dana 05. aprila 2007. godine.

Na sednici je konstatovano da su Tendersku dokumentaciju otkupila tri potencijalna investitora: "Betonút Zrt", Mađarska, Preduzeće za puteve "Valjevo" ad, Valjevo i "Strabag" AG, Austrija.

Konstatovano je da su u predviđenom roku, do 23. marta 2007. godine, dostavljene dve ponude i to od strane učesnika na tenderu "Betonút Zrt", Mađarska i Preduzeće za puteve "Valjevo" ad, Valjevo.

Na osnovu izvršene analize kvalifikacione i dodatne dokumentacije i mišljenja savetnika Agencije za privatizaciju, Tenderska komisija je utvrdila da oba ponuđača na tenderu ispunjavaju kvalifikacione uslove iz Javnog poziva za kupovinu 68,13% ukupnog registrovanog kapitala DP "VALJEVO PUT", Valjevo, nakon čega je izvršeno otvaranje obe ponude.

Finansijski i pravni savetnici Agencije za privatizaciju će u roku od najviše 30 dana od dana otvaranja ponuda izvršiti ocenu ponuda, koja će biti prezentovana članovima Tenderske komisije na sledećoj sednici Tenderske komisije.

Tenderska komisija je zasedala u sledećem sastavu:

a) Predsednik Tenderske komisije:
• G-đa Aleksandra Damnjanović-Petrović, diplomirani pravnik, pomoćnik ministra u Ministarstvu za kapitalne investicije, kao predstavnik iz reda republičkih organa;
b) zamenik predsednika Tenderske komisije:
• G. Svetislav Popović, diplomirani građevinski inženjer, direktor Društvenog preduzeća za izgradnju i održavanje objekata niskogradnje "Valjevo put", Valjevo, kao predstavnik subjekta privatizacije;

v) članovi Tenderske komisije:
• G-din Zoran Tadić, diplomirani mašinski inženjer, rukovodilac grupe u Ministarstvu privrede, kao predstavnik iz reda republičkih organa;

• G-đa Slavica Pantić, diplomirani pravnik, sekretar Privremenog organa opštine Valjevo, kao predstavnik lokalne samouprave prema sedištu subjekta privatizacije;
• G-đa Zorica Paramentić, SSS - ekonomski tehničar, blagajnik i predsednik Samostalnog sindikata Društvenog preduzeća za izgradnju i održavanje objekata.
VALJEVOPUT AD
Стечај

ВАЉЕВО ПУТ ДРУШТВО СА ОГРАНИЧЕНОМ ОДГОВОРНОШЋУ ЗА ИЗГРАДЊУ И ОДРЖАВАЊЕ ОБЈЕКАТА НИСКОГРАДЊЕ ВАЉЕВО

Локација:

Ваљево

Делатност:

Изградња путева и аутопутева

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива