Potpisan Ugovor o prodaji kapitala za preduzeće Holding kompanija "Fabrika vagona Kraljevo” AD Kraljevo

07. апр. 2006.
Agencija za privatizaciju je u četvrtak, 06. aprila 2006. godine, potpisala Ugovor o prodaji 70,95% kapitala preduzeća Holding kompanija "Fabrika vagona Kraljevo” AD Kraljevo sa jedinim ponuđačem Korporacijom Industrijskog saveza Donbasa, Ukrajina.

Osnovni elementi Ugovora su:

1. Prodajna cena u iznosu od 200.000 EUR
2. Investicioni program u vrednosti od 6.454.000 EUR
3. Kupac je pored minimalnih prihvatio i niz dodatnih obaveza po socijalnom programu

Na javnom tenderu za Fabriku vagona Kraljevo, koji je objavljen dana 31. marta 2005. godine, pristigla je jedna ponuda za kupovinu kapitala od strane Korporacije Industrijskog saveza Donbasa, Ukrajina.

Na drugoj sednici Tenderske komisije održanoj dana 04. novembra 2005. godine, doneta je Odluka o započinjanju pregovora sa jedinim ponuđačem.

Ministarstvo privrede je dana 11. novembra 2005. godine donelo Rešenje o obrazovanju tročlane Komisije za pregovore.

Komisija za pregovore je posle održanih šest sednica donela Odluku o zaključivanju Ugovora o prodaji kapitala preduzeća Holding kompanija "Fabrika vagona Kraljevo” Kraljevo.

Na trećoj sednici Tenderske komisije, održanoj dana 27. marta 2006. godine, komisija je prihvatila rezultate pregovora i predlog Komisije za pregovore da se sa jedinim ponuđačem zaključi Ugovor i jednoglasno donela Odluku o odobravanju zaključivanja Ugovora o prodaji kapitala preduzeća Holding kompanija "Fabrika vagona Kraljevo” Kraljevo sa jedinim ponuđačem – Korporacijom Industrijskog saveza Donbasa, Ukrajina.
ФАБРИКА ВАГОНА КРАЉЕВО АД
Стечај

Концерн Фабрика вагона Краљево АД

Локација:

Краљево

Делатност:

Производња локомотива и шинских возила

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива