Rangirane ponude za "PZP Beograd", Beograd

06. мај. 2005.
Na drugoj sednici Tenderske komisije održanoj 04. maja 2005. godine, komisija je odobrila rezultate tendera i prihvatila tender listu, kojom je Konzorcijum pravnih lica "Emisio Broker", "Delta M" i "Preduzeće za puteve Niš" proglašen za prvorangiranog ponuđača, dok je Alpine Mayreder Gmbh, Austrija proglašena za drugorangiranog ponuđača.

Ponude za kupovinu 70% društvenog kapitala preduzeća "PZP Beograd", Beograd podneli su:

- Konzorcijum pravnih lica "Emisio Broker", "Delta M" i "Preduzeće za puteve Niš"
- "Alpine Mayreder Gmbh", Austrija
- Konzorcijum "Merkata", Beograd, "MAB Miljković", Žitkovac i "Sojaprotein", Bečej

Osnovni elementi ponude prvorangiranog ponuđača, Konzorcijuma pravnih lica "Emisio Broker", "Delta M" i "Preduzeće za puteve Niš", su sledeći:

1. Prodajna cena u iznosu od EUR 18.800.000
2. Investicioni program u vrednosti od EUR 13.070.000
3. Prvorangirani ponuđač je uz bezuslovno prihvatanje obaveznih zahteva socijalnog programa prihvatio i niz dodatnih obaveza po socijalnom programu.

Ponuda Konzorcijuma "Merkata", Beograd, "MAB Miljković", Žitkovac i "Sojaprotein", Bečej je na I sednici Tenderske komisije proglašena nevažećom i nije bila predmet javnog otvaranja ponuda, ocene ponuda i rangiranja ponuda.

Nakon proglašenja tender liste, Agencija za privatizaciju i Konzorcijum pravnih lica "Emisio Broker", "Delta M" i "Preduzeće za puteve Niš" ulaze u period pregovora oko definisanja detalja kupoprodajnog ugovora. Ukoliko pregovori budu uspešno okončani, Agencija za privatizaciju će potpisati Ugovor o prodaji kapitala sa kupcem u roku od 30 dana od dana početka pregovora.


Tenderska komisija zasedala je u sastavu:

1. Milorad Bjelopetrović, predsednik komisije, načelnik Sektora za privatizaciju i strukturno prilagođavanje privrede u Ministarstvu privrede
2. Nataša Atanasković, zamenik, predstavnik subjekta privatizacije
3. Biljana Milinković-Katalinić, član, samostalni izvršilac za koordinaciju odnosa sa javnošću u Ministarstvu za kapitalne investicije
4. Selimir Razić, član, predstavnik Sindikata
5. Milan Vujanić, član, predstavnik lokalne samouprave
ПРЕДУЗЕЋЕ ЗА ПУТЕВЕ БЕОГРАД АД
Стечај

ПРЕДУЗЕЋЕ ЗА ПУТЕВЕ БЕОГРАД АД, БЕОГРАД

Локација:

Београд

Делатност:

Изградња путева и аутопутева

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива