Odluku o sudbini Vojina Popovića donosi Trgovinski sud

09. мај. 2007.
Povodom štrajka radnika preduzeća "Vojin Popović" iz Novog Pazara, Agencija za privatizaciju saopštava:

Stečajni postupak preduzeća "Vojin Popović" iz Novog Pazara sprovodi Trgovinski sud u Užicu. Agencija za privatizaciju, kao stečajni upravnik, ne može uticati na odluke nadležnog suda i u zakonskoj je obavezi da se ponaša u skladu sa pravosnažnim sudskim odlukama.

Duboko žalimo zbog svakoga dana koji zaposleni provedu u štrajku glađu tražeći promenu sudskih odluka, jer smatramo da se ceo proces može odvijati u normalnim ljudskim okvirima.

Agencija za privatizaciju je uložila velike napore kako bi privatizacija preduzeća "Vojin Popović" bila završena na najbolji mogući način. Ističemo da je, od početka postupka, Agencija ostvarila odličan odnos i komunikaciju sa poslovodstvom i radnicima preduzeća. Nažalost, na dve održane aukcije nije bilo zainteresovanih kupaca i nad preduzećem je, sudskom odlukom, proglašen stečaj.

Dopisom od 13. aprila, koji je upućen predstavnicima zaposlenih u preduzeću "Vojin Popović", Agencija za privatizaciju je istakla da se ne protivi donošenju drugačijih odluka Trgovinskog suda, u odnosu na odluke koje su trenutno na snazi, te da će Agencija sprovoditi sve odluke nadležnih državnih organa. Agencija je takođe pozvala predstavnike zaposlenih da iskoriste svoj autoritet i da utiču da se obustavi štrajk, kao i da se komunikacija povodom razrešavanja konkretne situacije dovede u Zakonom propisane procedure.

Apelujemo, još jednom, na sve zaposlene u preduzeću "Vojin Popović" da svoja prava i namere pokušaju da ostvare kod nadležnog suda i da, pre svega, zarad ličnog zdravlja prekinu štrajk glađu. Agencija za privatizaciju će, ponovo naglašavamo, sprovesti u delo sve odluke nadležnog suda, nadamo se u najboljem interesu svih učesnika u procesu.
Стечај

ПРИВРЕДНО ДРУШТВО ВОЈИН ПОПОВИЋ-ХОЛДИНГ ДОО НОВИ ПАЗАР

Локација:

Нови Пазар

Делатност:

Узгој музних крава

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива