Potpisan Ugovor o prodaji DP "Kopaonik" d.o.o iz Kuršumlije

09. јан. 2004.

Prodajna cena: 270.000 USD u dinarskoj protivvrednosti na dan potpisivanja ugovora

Predstavnici Agencije za privatizaciju i konzorcijuma pravnih i fizičkih lica – koga predstavlja Slaviša Ristić – potpisali su u utorak, 06. januara 2004. godine u prostorijama Agencije, Ugovor o prodaji 70% društvenog kapitala i 100% trajnog uloga Republike Srbije u DP "Kopaonik" d.o.o, Kuršumlija.

U ime kupca, konzorcijuma fizičkih i pravnih lica, ugovor je potpisao Slaviša Ristić. Cena za kapital "Kopaonika" iznosi 270.000 američkih dolara. Ova sredstva će se, u skladu sa zakonom i drugim odredbama koje regulišu oblast privatizacije u Srbiji, koristiti za dalje finansiranje razvoja i restruktuiranja privrede Republike Srbije. Deo sredstava, u skladu sa zakonom, biće iskorišćen za dalje stabilno i redovno izmirivanje obaveza Republike Srbije prema građanima Srbije i dalji razvoj lokalne zajednice.

Privatizacijom, ovom preduzeću otvoren je put za dalje uspešno poslovanje u skladu sa zdravim tržišnim uslovima. Novi vlasnik "Kopaonika" obavezao se da u predzeće investira 3.589.860 američkih dolara u narednih pet godina, čime je obezbeđen siguran napredak preduzeća u prvom vremenskom periodu nakon privatizacije. Kupac je prihvatio i osnovni program zaštite radnika, čime je ispunjeno jedno od osnovnih opredeljenja Vlade Republike Srbije – da se privatizacija u Srbiji sprovodi uz punu zaštitu položaja radnika.

Konzorcijum fizičkih i pravnih lica, koji predstavlja Slaviša Ristić, bio je jedini ponuđač na tenderu za privatizaciju "Kopaonika" i jedini je otkupio tendersku dokumentaciju.

Elementi Ugovora o prodaji:
1. Prodajna cena: 270.000 USD u dinarskoj protivvrednosti na dan potpisivanja ugovora;
2. Petogodišnji investicioni program od 3.589.860 USD;
3. Prihvaćen osnovni program zaštite radnika.
Стечај

ШИК КОПАОНИК АД, КУРШУМЛИЈА - У СТЕЧАЈУ

Локација:

Куршумлија

Делатност:

Производња фурнира и плоча од дрвета

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива