"LUKOIL" - Strateški partner BEOPETROLA za 210 miliona eura

25. авг. 2003.
Tenderska komisija za preduzeće "Beopetrol" a.d. Beograd odobrila je Odluku Agencije o rangiranju ponuda (tender listu) i proglasila "LUKOIL" za prvorangiranog ponuđača, a MOL za drugorangiranog.

"Beopetrol" a.d. Beograd, druga po veličini naftna kompanija u Srbiji, dobila je ovom odlukom za strateškog partnera najvećeg ruskog proizvođača nafte i naftnih derivata i 6. proizvođača u svetu među privatnim naftnim kompanijama. "LUKOIL" je 2000. godine postao vlasnik američkog lanca "GETTY Petroleum Marketingt Inc." sa mrežom od 1.300 benzinskih pumpi, a vrednost ove transakcije iznosila je 71 milion US dolara. "LUKOIL" je jedina ruska kompanija koja ima puni listing na londonskoj berzi.

Ponuda kompanije "LUKOIL" ima sledeću strukturu:

Cena: 117 miliona evra za 70 % društvenog i 100 % kapitala u vlasništvu Akcijskog fonda.

Investicije: 85 miliona evra u nominalnom iznosu za period od pet godina.

Socijalni program: Prihvaćen je u potpunosti Osnovni socijalni program za period od pet godina definisan tenderskom dokumentacijom, u vrednosti od 3 miliona evra. U okviru Osnovnog socijalnog programa predviđeno je povećanje zarada od 10% u prvom mesecu od datuma zaključenja ugovora, stambeni program od 1,25 miliona EUR, isplata 5% iz neto profita za dividende, otkup akcija od radnika po ceni ne nižoj od transakcione vrednosti akcija. Pored toga, ponuđen je i Dodatni socijalni program u iznosu od 5 miliona evra koji obuhvata program obuke, rekreaciju i doprinos lokalnoj zajednici.

Nakon proglašenja tender liste, Agencija za privatizaciju i "LUKOIL" ulaze u period pregovora oko detalja kupoprodajnog ugovora. U roku od narednih 30 dana, Agencija za privatizaciju će potpisati Ugovor o prodaji sa kupcem. Преузмите
Акционарски фонд

Друштво са ограниченом одговорношћу за промет нафтних деривата ЛУКОИЛ СРБИЈА Београд

Локација:

Београд

Делатност:

Трговина на мало моторним горивима у специјализованим продавницама

0

Укупно предузећа у поступку приватизације

0

Предузећа са Јавним позивом у току

0

Предузећа у поступку анализе и припреме јавног позива